Hälsporre övningar # 1

Hälsporre-övningarBörja med att luta dig framåt mot en vägg med ett knä rakt och hälen på marken. Ditt andra knän skall böjas. Din häl och ditt fotvalv sträcks samtidigt som du lutar dig fram.

Håll kvar i 10 sekunder, slappna av och räta upp. Upprepa 20 gånger för varje öm häl. Var mycket noga med att inte fortsätta om du upplever någon typ av svår hälsmärta, detta kan förvärra din hälsporre skada.

Det är alltid bättre att börja långsamt och arbeta in i dina hälsporre övningar samtidigt som du bygger din styrka och tolerans.

Den här övningen är bra eftersom spända muskler i vaden ofta kan leda till problem i andra områden, till exempel i hälen på foten. Genom att sträcka fotled kan du minska att stress placeras på plantar fasciia under rörelse till följd av en stram hälsena eller tighta vadmusklerna.

När denna övning används, särskilt före och efter träning, kan du minska belastningen av din plantar fasciia och bidra till att kraftigt minska risken att utveckla hälsporre.

Hälsporre Kliniken består av av flera olika legitimerade specialister som använder sig av beprövade metoder för att du ska bli av med din Hälsporre.

Vi finns i Stockholm, Göteborg & Malmö. Boka en tid redan idag för snabb hjälp:

Hälsporre övningar # 2

I den andra övningen, luta dig framåt på en bänkskiva, sprid isär fötterna med ena foten framför den andra. Böj knäna och sätta dig på huk, håll hälarna på marken så länge som möjligt. Håll i 10 sekunder, slappna av och räta upp. Upprepa 20 gånger.

Medan den första övningen för att slippa hälsporre fokuserade på andra områden som indirekt kan leda till hälsporre, hjälper den andra övningen till att behandla det specifika område som blir drabbade av överdriven stress och orsakar hälsporre och plantar fasciit.

Återigen kan denna övning stärka hälen och hålfoten. Den kan också hjälpa till att hålla dessa symptom från att utvecklas igen i framtiden.

Vill du ha professionell hjälp att bli fri från dina hälsmärtor? Boka en behandlingstid redan nu!

Vi finns i Stockholm, Göteborg & Malmö.