HälOm din smärtnivå tillåter det går det bra att göra lite olika styrkeövningar när du har hälsporre (plantar fasciit).

Övningarna ska alltid ske smärtfritt och med tiden kan de bidra till att förhindra skadan återkommande.

Det är ingen brådska att börja med olika plantar fasciit styrkeövningar. Prioriteringen bör vara att minska smärta och inflammation och att stretcha fascian för att undvika att hälsporre symptomen återvänder.

Långvarig träning och övningarna kan ge mer stöd för fotvalvet men de bör inte ske på bekostnad av att dina hälsporre symptom återvänder.

Plantar Fasciit övningar

Följande riktlinjer är endast i informationssyfte. Vi rekommenderar att söka professionell rådgivning innan någon rehabilitering.

Handduks dragningar

Placera en liten, lätt handduk på golvet framför dig. Sitt på en stol med fötterna på handduken – se till att det finns gott om handduk framför dig att dra i!

Hälsporre ÖvningarAnvänd tårna för att dra handduken mot dig, bit för bit. Håll hälen på golvet.

När du tycker att detta är enkelt kan du utveckla övningen genom att använda en tyngre handduk eller till och med lägga till en liten vikt till slutet av handduken.

Plocka upp en penna övning

I sittande ställning placerar du en penna på golvet precis framför dig. Plocka pennan upp med tårna. Håll den i några sekunder och upprepa 10 gånger.

Gå på tårna övning

Lyft på dina tår. Gå framåt långsamt. Kontrollera din balans innan du tar nästa steg. Börja gå 10-15 steg och öka gradvis avståndet.

Vill du ha professionell hjälp och behandling? Boka en tid online för hälsporrebehandling redan nu!

Hälsporrekliniken består av av flera olika legitimerade specialister som använder sig av beprövade metoder för att du ska bli av med din Hälsporre.

Vi finns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Boka en tid online eller ring oss för snabb hjälp

Våra specialister har alla långa erfarenhet och använder sig av flera olika beprövade metoder som massage, stötvågsbehandling med mera.