Hälsporre Behandling

Hälsporre Behandling

 • Vill du slippa smärtan i samband med hälsporre?
 • Vill du undvika att ta mediciner eller att genomföra en operation?
 • Våra Naprapater & Kiropraktorer hjälper dig snabbt & effektivt!

HälsporreKliniken består av av flera olika legitimerade specialister som använder sig av beprövade metoder för att du ska bli av med din Hälsporre.

Några av våra behandlingsformer för att bli av med Hälsporre är

   • Massage av omkringliggande muskler med syfte att avlasta området runt omkring hälsporren.
   • Hälsporre behandling av muskler och leder.
   • El- eller stötvågsbehandling.
   • Hälsporre tejpning,  med syfte att avlasta ditt fotvalv under läkningsprocessen.
   • Individuellt anpassade skoinlägg. Tillsammans med en av våra experter kommer ni fram till om detta är lämpligt för dig.
   • Antiinflammatoriska läkemedel vid akut smärta. Detta tar dock bara bort symptomen, inte själva orsaken till din smärta.

Vill du ha effektiv hälsporre behandling? Hälsporre Kliniken består av av flera olika legitimerade specialister som använder sig av beprövade metoder för att du ska bli av med din Hälsporre.

Vi finns i Stockholm, Göteborg & Malmö. Ring oss för snabb hjälp

Naprapat André Lysell berättar om olika behandlingsalternativ

Naprapat André Lysell – “Så många behandlingar krävs för att bli av med sin Hälsporre”

Hälsporre Behandling – Stötvågsbehandling

StötvågbehandlingEn av de mest effektiva moderna metoderna för att behandla hälsporre är störtvågsbehandling.

Stötvågsbehandling innebär att man skickar in energipulser i vävnaden av det drabbade området av kroppen, i det här fallet runtomkring hälsen eller Plantar Fasccit.

Varje stötvågsbehandling arbetar för att öka den metaboliska aktiviteten kring stället för smärta eller obehag och stimulera kroppens naturliga läkningsprocessen, vilket minskar smärtnivån när du fått en hälsporre.

Stötvågsbehandling är en mycket välbeprövad och vetenskapligt dokumenterad behandlingsmetod. Våra kliniker har i allmänhet tillgång till de senaste maskinerna som visat sig ge bäst resultat för vid hälsporre behandling.

Video som visar stötvågsbehandling vid hälsporre i praktiken

Behandling av Hälsporre genom massage

Hälsporre BehandlingSom fallet är med många typer av skador kan massage vara en bra behandlingsmetod. Att behandla en hälsporre med massage ska oftast appliceras i kombination med andra behandlingar såsom stretching.

Vid behandling av en hälsporre (plantar fasciit) är själva massagen vanligen applicerad på vadmusklerna så att de blir mindre styva och gör så att blodcirkulationen stimuleras och de blir mer avslappnade. Avkopplande vadmusklerna minskar påfrestningarna på fascian under foten samt lindrar även hälsporre.

Förutom klassisk massage, som  helst ska utföras av en specialist, kan du enkelt använda lite massage övningar själv.

Läs mer här om hälsporre behandling med massage, Hälsporre Behandling med hjälp av massage

Hälsporre behandling – Dry Needling

En annan effektiv behandlingsmetod för att slippa hälsporre problem är Dry Needling, läs mer här Hälsporre Behandling Dry Needling. I praktiken innebär denna metod att man använder akupunkturnålar, har dock ingenting med traditionella akupunktur att göra, för hälsporre behandlingen.

Detta är liksom stötvågsbehandling en vetenskapligt bevisad metod för att behandla hälsporre och har också visat sig ha ett bra resultat.

Hälsporre tejpning

Ett sätt att lindra smärtan för dig som drabbats av en hälsporre är att få professionell hälsporre tejpning. I praktiken är detta oftast bara en sätt att ta bort symptomen i samband med att du fått en hälsporre men kan som sagt vara bra för att minska belastningen under själva läkeprocessen.  Läs mer här om hälsporre tejpning Tejpning vid Hälsporre problem

Hälsporre Kliniken består av av flera olika legitimerade specialister som använder sig av beprövade metoder för att du ska bli av med din Hälsporre.

Vi finns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Boka en tid redan idag för snabb hjälp!

Boka behandling