Hälsporre kan vara mycket smärtsamt. Ibland är smärtan så kraftig att den förhindrar promenader och stör sömnen.

Hälsporre-behandling-massagePå grund av svårighetsgraden kan medicinsk behandling inkludera steroidinjektioner direkt i undersidan av foten eller till och med kirurgi. Innan det blir så allvarligt är det bäst att kolla alternativ behandlingsalternativ som du kan vända dig till så att du kan stoppa problemet tidigt.

En hälsporre är en liten uppbyggnad av kalcium på calcaneus (häl) ben i foten.

När baksidan av foten är utsatt för kontinuerligt tryck kan kalkavlagringar byggas upp på hälbenet. Detta är vanligtvis inte ett problem men med tiden blir fler lager som fortsätter att utvecklas ovanpå varandra ett problem då de bildar en hälsporre.

Detta kan vara problemet om du har en ihållande smärta i hälen eller på undersidan av foten. Det kan vara så illa att du kan ha svårt att placera tyngd på baksidan av foten.

Vill du ha professionell behandling av din hälsporre?

Boka en tid redan nu! 

Hälsporre massage i praktiken

Återigen, som så många andra behandlingar, kan hälsporre massage appliceras i kombination med andra behandlingar, speciellt stretching för att behandla hälpsorre.

När man behandlar hälsporre / plantar fasciit är massagen vanligen applicerad på vadmusklerna så att de blir mindre styva och gör så att blodcirkulationen stimuleras och de blir mer avslappnade.

Avkopplande vadmusklerna minskar påfrestningarna på fascian under foten samt lindrar även hälsporre.

Förutom klassisk massage, som  helst ska utföras av en specialist, kan du enkelt använda lite massage övningar själv.

En metod är att ta en golfboll eller tennisboll och att rulla den under foten. Ganska många av våra patienter har rapporterat detta som en framgångsrik metod mot hälsporre.

Här är en video (på engelska) om hur hälsporre massage kan utföras i praktiken.

 Kiropraktisk & Naprapatisk behandling vid hälsporre

Kiropraktisk & Naprapatisk behandling är ett effektivt och icke-kirurgiskt alternativ för att stoppa din hälsporre smärta. Hälsporre behandlingen består vanligtvis av följande:

  • Tydliga råd om hur man undviker att förvärra tillståndet. Förebyggande och botande rådgivning- Exempel på råd är att bära stödjande skor (snarare än höga klackar) och undvika gå runt barfota eller springa på hårda underlag.
  • Behandling med stötvågsbehandling och is kan också användas. Detta kan smärtfritt bryta upp hård vävnad som orsakar hälsporre.
  • Övningar för att sträcka musklerna i vaden och nedre delen av foten kan rekommenderas för att minska spänningar och inflammation.
  • Möjlig hälsporre massage i form av djupvävnadsmassage av foten för att frigöra spänningar i plantar fascia.
  • Specifikt utrustade ortopediska sulor kan också bli aktuellt att använda i dina vardagsskor, speciellt när plantar fasciit symptom och smärta är konstant

Hälsporrekliniken består av av flera olika legitimerade specialister som använder sig av beprövade metoder för att du ska bli av med din Hälsporre.

Egen hjälp vid hälsporre

Här är en video som visar hur du kan få massage för att behandla hälsporre (plantar fasciit). Videon är på engelska.

Kliniker