Hälsporre Behandling ”Dry Needling” är en av flera behandlingsmetoder som vi på Hälsporrekliniken erbjuder för att behandla och bli av med hälsporre (plantar fasciit).

Det är en behandling som utförs med akupunkturnålar men är absolut inte detsamma som traditionell akupunktur utan en vetenskapligt bevisad metod för att behandla exempelvis hälsporre.

Olika studier visar på stor framgång för behandling av hälsporre (Plantar fasciit) för de personer som inte har blivit hjälpte av andra standardbehandlingar. Tekniken används ofta i kombination med andra behandlingsmetoder och har visat sig vara mycket effektivt vid kroniska besvär som t.ex. tennisarmbåge, hälsporre, löparknä

dRY-nEEDLING-bEHANDLING-VID-hÄLSPORRE

Dry needling kan oftast utföras på endast femton till tjugo minuter.

Dry needling metoden har utvecklats av forskare vid universitetet i Genua, Italien. Förstudien inkluderade 44 patienter. Forskarna uppnåde en 95% framgång för att helt lösa patientens hälsporre symptom.

Dry Needling Behandlingen

Dry Needling som behandling av hälsporre låter kanske lite skrämmande för vissa, men det är faktiskt inte särskilt smärtsamt. Här är hur Dry Needling fungerar:

En av våra hälsporrespecialister kommer att identifiera olika ”trigger punkter”, dvs ömmande muskler. Nålarna sticks varsamt in i punkten några gånger tills en tydlig avslappning sker. Detta kommer medföra att rörlighet ökar och smärtan avtar.

Hur fungerar det att behandla Hälsporre (Plantar fasciit)?

Enligt vissa forskare, är teorin om Dry Needling, att den orsakar mindre blödning i vävnaderna och kan bryta upp ärrvävnad vid infästningen av hälen. Detta mindre trauma tillåter kroppen att känna igen den skadade vävnaden som ett akut problem och gör så att detta område som normalt har dålig cirkulation kommer att ha ökat blodflöde.

Hur lång tid tar detta tillvägagångssätt?

Hela proceduren tar mellan femton och tjugo minuter.

Vilka är fördelarna med förfarandet?

  • Tidiga studier av förfarandet visar en 95% framgång med varaktig lindring för de flesta patienter.
  • Aktuella studier visar lindring som varar i minst 10 månader
  • Smärtlindring inom två till tre veckor enligt studier

Här kan du boka behandling hos oss