Hälsporrebehandling med ”Dry Needling” är en av flera behandlingsmetoder som vi på Hälsporrekliniken erbjuder för att behandla Hälsporre (Plantar Fasciit).

Det är en behandling som utförs med akupunkturnålar men det ska inte förväxlas med traditionell akupunktur. Detta är en vetenskapligt bevisad metod för att behandla Hälsporre och andra tillstånd.

Olika studier visar på stor framgång för behandling av Hälsporre (Plantar fasciit) för de personer som inte har blivit av med sina besvär med hjälp av andra behandlingar. Tekniken används ofta i kombination med andra behandlingsmetoder och har visat sig vara mycket effektiv vid kroniska besvär som t.ex. tennisarmbåge, hälsporre eller löparknä.

dRY-nEEDLING-bEHANDLING-VID-hÄLSPORRE

Dry Needling är en snabb metod som oftast utförs på bara femton till tjugo minuter.

Metoden har utvecklats av forskare vid universitetet i Genua, Italien. Förstudien inkluderade 44 patienter där forskarna uppnådde en 95% framgång för att helt lösa patientens Hälsporresymptom.

Dry Needling Behandlingen

Dry Needling som behandling av Hälsporre låter kanske lite skrämmande för vissa, men det är faktiskt inte särskilt smärtsamt.

Så här fungerar en Dry Needling-behandling;

  • Specialisten identifierar olika ”triggerpunkter”, dvs ömmande muskler.
  • Nålarna sticks varsamt in i punkten några gånger tills en tydlig avslappning sker.

Detta medför att rörlighet ökar och smärtan avtar.

Hur fungerar det att behandla Hälsporre med Dry Needling?

Enligt vissa forskare är teorin om Dry Needling att den orsakar en mindre blödning i vävnaderna och kan bryta upp ärrvävnad vid infästningen av hälen. Detta mindre trauma tillåter kroppen att känna igen den skadade vävnaden som ett akut problem och gör så att detta område, som normalt har dålig cirkulation, får ett ökat blodflöde.

Hur lång tid tar en behandling?

Hela proceduren tar mellan femton och tjugo minuter.

Vilka är fördelarna med Dry Needling?

  • Tidiga studier av förfarandet visar en 95% framgång med varaktig lindring för de flesta patienter.
  • Aktuella studier visar lindring som varar i minst 10 månader.
  • Smärtlindring inom två till tre veckor enligt studier.
BOKA EN TID